Diezel på kurs

Idag har vi tränat på ordet nej genom att ställa ut fat med godis, vi gick förbi fatet och skulle hejda dom genom att använda ordet nej och inte kopplet.

Här går Diezel förbi en tallrik med godsaker.


Vad vill du att jag ska göra matte?


Tränar lite fot.


Sen tränade vi på stanna kvar.

Diezel var jätte duktig idag!!!

Hej svejs!!

Torsby BK

Idag var jag och Moa till Torsby brukshundklubb och tränade lite lydnad, vi tränade tillsammans med Susanne och Ginni, så himla länge sedan jag träffade henne, det var jätte kul.
Jag och Moa ligger lite efter bara, dom tävlar i elitklassen i lydnad nu :) hoppas att vi också når dit någon gång :)

Moa gjorde ett jätte bra ställande under gång, hopp över hinder och inkallning. Linförigheten var sisådär... Men jag är nöjd. Kul att träna med hundar som hon inte har träffat förut och att hon inte bryr sig om dom.

Tyvärr blev det inga bilder.

Hej svejs!!!

Hundspann med syster yster

Idag har jag varit iväg på något spännande, nämligen åkt hundspann. Min goa syster Anna har just nu 5 hundar som hon tränar med inom dragsport.


Här  vilar sig Anna lite på släden efter en hård backe.


Nu är det min tur att stå på släden :) hej va det gick, skit kul!


Kevin och Kenny närmast, sen har vi Zitor och längst fram är ledar hundarna Isa och Karin

Idag var det inte dom bästa väderförhållandena för att köra hundspann, det blev +6 grader  snön var blöt och tung den packades under släden, så dom fick jobba hårt. Framförallt Isa och Karin hade det jobbigt dom har så tjock päls. Men för min del gjorde det absolut ingenting, skulle nog inte ha velat att det gick någe fortare inte första gången i allafall.

Du är jätte duktig Anna, hoppas jag får komma och åka fler gånger.
Till sommaren ska det bli spännande att få prova att åka efter hundarna med Annas sparkcykel.

Ha det gött!!

Hej svejs!

Torsby visit.

Igår åkte vi till Torsby jag och Moa, det var inget trevligt väder att köra bil i, men till slut kom vi fram. Det har snöat hur mycket som helst. Vart tog våren vägen??

Efter att vi varit hos mamma en sväng igår var det dags för en rundtur hos alla vänner, vi började med att åka hem till Helena och Patrik, där fanns även Caroline, Moa busade med Patrik och tyckte det var riktigt skoj.
Sen åkte vi alla utom Patrik hem till Johanna och Robin för att äta tacos och se på Let´s Dance. Efter det åkte vi allihopa upp till Rådom för att spana in Suzannes nyinköpta badtunna. Där var det fullt ös med massor av människor. Det är så himla kul att träffa alla vänner :)
När vi kom tillbaka hem till Mamma var både jag och Moa så trötta så vi slocknade direkt.

Moa blev väldigt glad över att få träffa Svea och Cleo, och jag med förstås.



Cleo och Moa, Cleo har rivit sig på nosen om ni undrar varför hon är röd.



Lyckades fånga Svea på bild inte den bästa dock men men.. Sen försvann hon illa kvickt när jag skulle försöka ta en bättre. Hon tycker inte om att bli fotograferad.



Medans Moa gärna blir fotad :)


Nu ska jag och Moa åka upp till min syster och träffa hennes 5 hundar och åka hundspann :) hihi va kul, första gången jag ska prova detta och det kan bli intressant.
Lägger upp bilder senare.

Ha en bra dag!!

Hej svejs!!!


Diezel på grundkurs

I måndags var det dags för Diezel att åka på hundkurs igen. Då gjorde vi olika aktivitets övningar ute i skogen sen blev det teori inne.


Diezel sitter och väntar på att få leta reda på alla godisar som matte gömt i trädet.


Här letar Diezel efter godsakerna, han var jätte duktig.

Husse var med på kursen, det tyckte Diezel var mycket skönt, han somnade i sin älskade pappas knä medans vi hade teori. Detta är pappas vovve det.

Hej svejs!!

Uppletande

Idag har vi varit ute vid Sörmon och tränat lite uppletande.


Diezel en riktig snygging i sitt tjänste tecken.


Cevin har varit ute i rutan och tappat en leksak, Diezel vet precis vad som är på gång och väntar förvantansfullt.


Och nu var det dags att leta reda på leksaken, full fräs ut i rutan.


Diezel var jätte duktig idag han hittade leksakerna och kom tillbaka med dom.


Ibland har jag funderat på om Diezel är en blandning med känguru, han hoppar grymt högt, så gör han även när han ska busa med Moa, hoppar rakt upp och ner brevid henne.


Sen var det Moas tur, det gick hur bra som helst idag, hon sökte i genom hela rutan och hittade både en leksak och plånboken, sen tog hon med dom till matte också :)


Dukitg hundar och väldigt bra medhjälpare hadde jag idag, Cevin var med och hjälpte till så att  träningen fungerade.


Gruppfoto :)


Hej svejs!!!


Lördag

Idag har matte varit på jobbet, husse har varit hemma med hundar och barn.

När jag kom hem var jag så rastlös eftersom jag har varit inne hela dagen i detta härliga väder, så jag tog med mig Moa för att gå ut på baksidan och träna lite lydnad, Cevin och Kajsa ville också med ut. Henrik och Diezel blev kvar inne för att titta på när Färjestad spöade Skellefteå :P
Men Diezel visade tydligt sin besvikelse att inte han fick följa med ut, han kissade precis framför Henrik, oj oj husse blev inte alls nöjd och Diezel kanske inte gör om det.

Moa skötte sig jätte bra, hon gjorde ett klockrent ställande under gång och apporteing och ett hyfsat bra fritt följ. Fritt följ är ett av dom svåraste momenten i hela lydanden tycker jag, men om det väl sitter så är det ju hur bra som helst, eftersom det kommer igen i nästan alla moment. Bara att träna vidare.
När vi var där ute dök plötsligt våra goa vänner Tina och Tequila upp så då tog jag och Tina en promenad in till stan med Moa och Tequila.

Nu sover alla sött på Våxnäsgatan utom just jag.

Diezel har krypit upp till Kajsa och här är det hur skönt som helst att sova:)

Hej svejs!!!

Moas kurs

I går (torsdag) var det dags för Moas kurs. Först tränade vi på att ha hundarna lösa var och en för sig då, så kom det en mötande människa och då skulle man kunna kalla in hunden utan att dom skulle springa fram till den mötande människan. Det gick bra hon vände och kom tillbaka till mig.



Sen tränade vi i ring ligg och sitt och stanna kvar, sen tränade vi inkallning genom gruppen.


Idag kom barnen, Moa och Diezel blir så glada när dom kommer. Båda två älskar barn, speciellt sina egna :)
Moa hade lite ögonbajs i ögat Cevin gick in på toa för att hämta papper och ta bort det, han gick fram till Moa och kommenderade henne att lägga sig, hon la sig direkt och han kunde torka henne i ögat. Så himla gulligt när hon lyssnar så duktigt även på dom små.

Kajsa kallar Moa för sin lillasyster :)

Ha en trevlig helg!!!

Hej svejs!!!


L2HGA och HC test

Idag har jag och Moa varit till veterinären och tagit blodprov som skall skickas till England för att testas om hon är fri från dessa sjukdomar L2HGA och HC. Sen fick hon 1-års vaccination också.
Hon var jätte duktig och snäll och satt stilla när det stack till.

Passade på att väga henne när vi ändå var där, nu väger Moa 16 kg.

Håll tummarna nu att Moa är frisk :)

Hej svejs!!

Kurs med Diezel och Wilma

Igår kväll bar det iväg mot Hammarö BK igen, men nu var det dags för grundlydnadskurs för Diezel och Wilma. Jag och Sarah samåkte dit. När vi väl kom fram var det bilar och hundar överallt, oj tänkte jag, hur många blir vi här...
Men det var två kurser samtidigt med 11 hundar i varje kurs, så det blev en del.

Vi började inne med att presentera oss, Diezel var med inne och det var jätte nyttigt för honom att sitta still och inte göra någonting, han pep och gnölade till en början men efter ca.30 minuter la han sig ner och varavade ner.

Sen var det dags att gå ner till planen och träna lite, vi tränade sitt och ligg. Diezel ville absolut inte lägga sig ner i den där blöta snön. Men sitta gick ganska bra tyckte han. Samma sak med lilla Wilma hon ville inte heller ligga där.

Alla fick ett varsitt trick som man ska träna på under kursens gång och senare visa upp, Diezel fick "åttan" ska gå mellan benen som i en åtta. Wilma fick "hopp över benet" hon ska alltså hoppa över Sarahs utsräckta ben. Spännande :)

Sen visade det sig att våran favorit assistent även var assistent på denna kurs Anna Nordin heter hon.
Kursledaren heter Gun Jonsson det kändes jätte bra, hon verkar kunnig och bra och väldigt trevlig.

Anna och hennes sambo Christer har ett eget företag som erbjuder olika kurser till aktiva hundägare kika gärna in på deras hemsida Aktivera din hund.
Vi har anmält oss till en tävlingslydnadskurs hos dom, som vi ska gå med Moa, den 9-10 maj, ska bli jätte intressant.

Ha en underbar dag i det fina vädret.

Hej svejs!!!

Härliga söndag.

Idag hade vi ett snabb besök från Sthlm Diezels brorsa Rolle och hans Rottis bror hade vägarna förbi.

Här luktar Basse på Diezel och Moa ser så där road ut.


Diezel underlägsen som vanligt. Basse var jätte lugn och snäll mot Diezel.


Här har vi två snygga kullsyskon :) Diezel och Rolle


Här är dom igen små pojkarna :)






Sen var det dags att fara iväg på hundkurs ute på Hammarö brukshundklubb. En helt underbar dag för hundträning solen värmde och det kändes som vår. Moa skötte sig jätte bra ( som vanligt :P hihi )


Här tränar vi ligg och ligg kvar, hon tjuvar lite på ligget, lägger sig inte riktigt och är lite för snabb upp, men det ska vi försöka träna bort.


Här tränar vi på ett trick som Moa ska kunna och visa upp till sista kursdagen, slalom mellan benen, det funkar bra än så länge.


Här visar hon upp ett lite roligt trick som hon lärde sig i höstas, slick på nosen :)



Hej svejs!!

Wilma


Våran fodertik Wilma som bor hos Sarah och Fredrik, här är hon ute och tar en promenad med sin matte. Hon har blivit så duktig lilla tösen :) duktiga matte Sarah som lär henne :)

Tack för bilden Sarah.

Hej Svejs!!

Hipp hipp hurra Moa 1 år

Idag har vi firat Moas 1-års dag, Moas bästa vänner var såklart här Tequila och Wilma.


Jennifer hade gjort en jätte fin välkomst skylt.


Födelsedagsbarnet och hennes korvtårta, denna fina tårta är gjord av Maria och Jennifer, innehåller mos, korv, köttbullar och ostbågar alla hundars favorit :)


Vännerna anländer, Diezel blev gladast av hundsällskapet, medans Moa tyckte att det var roligare med dom tvåbenta Sarah, Tina och Kenta. Hon höll sig undan bråkstakarna :)

  
Moa och Wilma sitter snällt och väntar på varsågod. Mums va gott detta var! Jag tror att Wilma var före Moa med att äta upp och det vill jag säga är bra betyg, för Moa är snabb :)

   
Diezel och Tequila sitter också snällt och väntar, det här var bättre än torrfoder tyckte Diezel, medans Tequila tyckte sådär, så Diezel tog hennes rester också.

   
Bild 1 : Nu var det dags för paket öppning, Tequila hade med ett stort paket till Moa
Bild 2 : Hmm Vad kan det vara här i, gott luktar det i allafall.
Bild 3 : Gott med ben och många var det också....
Bild 4: Men vad är det här för konstigt, när Moa bet på denna gris så lät den som en gris också :) först var hon lite skeptisk.


Men hennes gris kom att bli hennes favorit.


Diezel och Tequila funderar på vad det är som grymtar inne i köket.


Wilma sitter och myser med Henrik.


Diezel fick också paket så att det blev rättvist :)

Tack så mycket Sarah och Tina,Kenta för alla godsaker :)

Det blev inga bilder på dom tvåbenta men jag hoppas ingen är ledsen för det :) vi bjöd på smörgåstårta, tänkte att det smakar lite bättre än korvtårta.

Hej svejs!!!




Måndag

Idag på morgonen åkte jag och Moa till Solstadens smådjursklinik för att köpa ett nytt bra foder. Vi fick lite expert hjälp och belv tipsade om Specific det ska tydligen vara ett bra foder, och det som vi valde var extra bra för päls hud och klor, då det innehåller mycket fisk.
Hon tyckte att det var bra för just Staffordshire bullterrier eftersom det är så vanligt för rasen med olika hudproblem.
Hundarna tyckte väldigt mycket om det i allafall.
Sen fick vi tid för Moas 1-års spruta och test för L2HGA och HC, så nästa måndag ska vi iväg på det.

Off the record jag har varit på bio ikväll och sett Män som hatar kvinnor, den var så himla bra!!!! Sevärd!
Hundarna fick vara tillsammans med husse i Ulvsby och jobba kväll när matte var iväg på roligheter.

Hej svejs!!!


Söndag med dåligt väder

Igår morse efter frukost så hade vi lite myspys hemma


Kajsa gosade tillsammans med Moa och Diezel.

Sen tänkte vi att vi skulle åka ut till gamla flygfältet så hundarna och ungarna fick springa och leka av sig lite, så vi ringde efter Tequila och Wilma så dom kom också. När vi kom fram började värsta busvädret, det snöade och blåste så vi blev alldeles genom blöta.

Moa och Cevin har klättrat upp på rampen, hon tyckte nog att Diezel och Tequila var för jobbiga :)


Diezel och Tequila leker som tokar.

Vi blev inte kvar så länge, det var inge vidare att vara ute denna dag.



Sen var det dags för mig och Moa att åka till Hammarö BK på kurs.
Vi började inomhus och gick igenom massa saker, sen hade det lugnat ner sig lite så vi passade på att gå ut för att träna, då började det att toksnöa, men men det var bara att träna på :) Moa var så himla duktig, hon gjorde som hon blev tillsagd även fast hon blev genomblöt.

Den här kurs omgången kändes mycket bättre, det är en assistent med som jag tror heter Anna (är så himla dålig på att komma ihåg namn) henne tyckte jag jätte bra om, hon var duktig och jätte gullig.

Ha det gött!!

Hej Svejs!!!


Ute på skoj med husse

Idag har jag jobbat, Henrik hade med sig barn och hundar ut till Härtsöga för att hälsa på en arbetskamrat.
Där hittade Moa och Diezel sin nya vän, en labrador hane på 5 år, dom hade så himla kul, sprang runt som tokar, dit måste vi åka fler gånger :)



Nu ligger dom helt utslagna här tillsammans i sin bädd. Dom älskar att ligga hos varandra :)


Tokfia!

Herregud jag har suttit och kollat runt nu på alla utställningar som vi vill åka på under året, och allt annat som ska göras med bla, MH tester och andra tester, det är fullt upp alltså :) Men det är ju så himla roligt. Får nog köpa en till kalender bara för hundarna :)
Men jag har bestämt mig för att vänta med att ställa ut Diezel igen, tills han blir 9 mån så han får ställas officiellt. Sen behöver han få lite tid på sig pöjken att breddas lite nu när han skjutit iväg på höjden.

Diezels brorsa Rolle har ögonlyst  UA, jätte bra :)

Så nu vet ni alla nära och kära att ska vi hinna träffas något under året, så får ni följa med oss som hejaklack runt om i Sverige och Norge ;)

Hej svejs!!!

Kul träning :)

Igår (tisdag) kväll så var det dags för träning i ridhuset igen. Var inte alls sugen på lydnadsträning i går kväll, så när vi kom dit bestämde vi oss för att låna agility hindren, tunnlar och slalom pinnar, och ha lite skoj.
Vi gjorde i ordning en liten bana och hade jätte kul :)
Jag kan ingenting om agility men nu har jag bestämt mig för att lära mig allt jag kan:)


Wilma och Sarah var med vi började med att träna lite lydnad

 
Med Diezel tränade jag ligg och inkallning

 
Med Moa blev det mycket ligg stanna kvar och fritt följ, fast det är inte vad bilderna visar som ni kanske ser :)

 
Sen var det dags för lite Agitliy skoj, dom var så duktiga alla tre :) Först var det Diezel som fick prova han sprang genom tunneln och tyckte det var jätte skoj, sen var det slalom och hopp över två olika hinder.


Wilma var också så himla duktig, först var det lite läskigt att sringa genom tunneln, men bara i 1 sekund tror jag det var, sen sprang hon fram och tillbaka.

  
Moa sprang som en idiot hon tyckte att det här var skit kul, skojar inte att jag var genom svettig när vi var på väg hem :)


Här sitter Diezel och hejar på!!!


Tack för en kul kväll!!!

Ps. Tyvärr var inte Tequila med hon har ont i sitt ben, så hon ska bara vila, men matte kunde inte slita sig så hon var med och kollade :)

Hej svejs!!!!

Fortsättningskurs med Moa

I går började Moas fortsättningskurs, så då åkte vi ut till brukshundklubben på Hammarö.
Vi började inne med att presentera oss osv.
Sen var vi ute och tränade ligg, sitt och inkallning. Det var jätte mycket snö på planen så det var ju inte så jätte kul att vara där ute och träna, många hade problem att få sina hundar att lägga sig i snön (inte alls konstigt)



Vi var lite besvikna på första kursdagens innehåll.
Känns som att hundar som går fortsättningskurs redan borde kunna sitt, ligg och inkallning. Men hon kanske bara ville kolla lite vart alla ligger i sin träning. Hoppas att det blir bättre nästa gång.

Jag tycker vanligtvis att det är jätte kul att gå hundkurser har gått jätte många :) tycker det är bra när man får träna med andra hundar som inte känner varandra, sen får man alltid några nya vänner och många bra tips om det är något man undrar över.

I höstas gick vi grundkurs med Moa våran kursledare hette Anette Daleke, tyckte hon var jätte bra.

Hej svejs!!!

Terrierutställning Nyköping

Igår morse ringde klockan 03.50 det var bara att stiga upp :) jätte trötta. Vi var framme halv nio vid Rosvalla i Nyköping.

Först var det Diezel som skulle ställas, vi träffade Diezels kullbroder Sacred Heart I Love To Roll (Rolle) när jag fick se honom så tänkte jag oj vad tunn Diezel är :) Rolle har verkligen vuxit, jätte vacker. Diezel skulle även tävla i samma grupp som Kanonkulans No Torioustopdog (Conny) som kommer ifrån Mammas uppfödning, så det skulle ju bli riktigt spännande :)

 
Diezel var jätte dukktig satt lugnt och fint i husses knä och väntade på sin tur.



Här står lille Conny och väntar på sin tur



Nu är Diezel äntligen inne i ringen, här väntar vi på att han ska visas, han ser en fin flicka här, vet inte vad han har för tokig stil :)

 
Här har vi börjat springa i ringen, Diezel rörde sig jätte bra. På första bilden efter oss springer Jenny och Diezels bror Rolle.

 
Första bilden Jag och Diezel andra bilden Niclas och Conny

Vår placering blev då 3:e plats med HP :) i valpklass

Kritiken löd:

Välskuret huvud, tendens till trångt bett, lite framskjuten i skuldran.
Bröstkorg i naturlig utveckling, välvinklat bakställ. Bra Steg för åldern

Dommare: Martin Johansson

  
bild1: Sacred heart I Love to roll Han blev BIR Valp Jätte grattis till Rolle och Jenny :)
Bild 2: Sacred heart Sister surrond ( Klara) vet inte i dagsläget hur det gick för henne
Bild 3: Stora kullatorps Sweet Surrender ( Azy diezels mamma) vet inte i dagsläget hur det gick för henne heller

Sen var det dags för Moa

Då var Moas syster Sally med och hejade :)


Moa ligger och väntar inne i ringen på hennes tur



Moas Kritik:

Brindle with white, nice shape of head, good ear carrige, correct eyes, nice length of muzzle, correct sc bite, good clean front, good length of band, nice spring of ribs, nice backend, moved well

Domare: Jim Byrnes

Junkl kv.1

Vi är jätte nöjda med gårdagens utställning, hundarna skötte sig jätte fint, bägge två :)

Ha det gött!

Hej svejs!!!


RSS 2.0