Stackars Diezel!

I tisdags var vi på Agility kurs igen. Det är jätte kul och Diezel verkar gilla det jätte mycket, han är så duktig.
Vi blev uppdelade i olika grupper så alla inte tränar på ett och samma hinder jag och Diezel hamnade med Linn o Oliver, det funkade jätte bra.
När jag hade tagit av Diezel halsband och koppel och vi började träna på hindret så kommer från ingenstans en super ettrig liten border terrier och flyger på Diezel, vi blev så chockade att vi fattade inte först, men sen när det slog mig så röt jag till skarpt ett NEJ! och då la sig Diezel och var jätte duktig men tror du inte att Borderterriern hoppar på honom igen grrr!!
Det enda jag kunde tänka var att - tur för dig att Diezel är så snäll annars hade det nog varit slarvsylta av dig!
Ägaren till hunden fick inte tag på honom, jag lyckades sparka undan honom och hon kunde ta honom.
Diezel klarade sig utan men, som tur var, jag fick ett bett i fingret men det var inte så farligt.
Efter detta otäcka var jag tvungen att göra något jätte kul med Diezel så att han inte skulle lägga det på minnet, så vi hoppade lite hinder och sprang i tunneln. Sen gick  vi upp och tvättade fingret.

Detta är en Borderterrier för er som inte vet.
Tyckte faktiskt lite synd om ägaren till hunden, hon blev ju lika chockad som mig. Hon kom sen fram och frågade hur det gick, kan inte vara roligt för henne heller.

Så kallar dom staffar för farliga kamphundar, hmm dom skulle bara veta. Diezel hade kunnat om han velat men han gjorde inget, det är mattes duktiga hund det :)

Efter pausen när vi skulle gå ut igen så började vi så smått träna på slalom, han är så ivrig att lära sig och lär sig väldigt snabbt, det funkade hur bra som helst :)

Läxa tills nästa gång vi ska träna target, KUL!!
 
Så här ska det gå till fast med båda framtassarna på target, sen ska han stå still i 5 sek.
Senare använder man den i Agilityn efter och före hinder, så dom inte hoppar ifrån stegen tex, utan går ända ner.
Spännande!

Hej svejs
/Stolt matte

Moa och Diezel bygger!

Vi var inne och fixade i huset och när vi kom ut tillbaka hade Moa och Diezel byggt en friggebod

Se själva, och den gjorde sig väldigt bra där mellan busken och trädet.

Dom var riktigt stolta efter detta mästerverk!


Här sitter dom och vilar det var jobbigt detta tyckte Diezel, han skötte skruvdragaren.


Jag visste ju att jag hade fantastiskt duktiga hundar, men inte att dom var så här duktiga!!!

Undrar vad nästa projekt blir, dom ska ju måla stugan röd oxå.

Hej svejs!!!

Hundvakt!

Ikväll har vi varit hundvakt i några timmar till lilla Rea <3
Först var det lite gnälligt men nu ligger hon och sussar brevid Henrik.

Efter att jag hade varit ute och rastat alla hundarna (en i taget dock) så fick dom hälsa lite på varandra, Diezel brukar vara ganska framfusig annars, men nu var han jätte lugn och fin och brydde sig inge större om Rea, han har ju alltid varit minst förut när han träffat hundar, nu var det precis som han skulle visa henne att han var äldre och duktig :)


Diezel och Rea poserar framför kameran.


Diezel visar Rea en äkta staffe style ;)


medans Moa och Husse ligger och myser framför tvn


Sedan kom lektanten Moa med en kanin och den ville ju såklart alla tre vara med och dra i


Gruppfoto Moa Diezel och Rea

Idag tränade jag och Moa lite lydnad det gick riktigt bra vi gick korta sträckor fot med olika vändningar och tränade ställande och inkallning.

Jag och Diezel har fått i läxa att träna cirkelövningar och det gjorde vi jätte bra idag, skulle vara så himla kul om vi kunde börja tävla i Agility framöver, det är vårat mål :)

Nu ligger det hundar och sover i varje hörn här.

Hej svejs!!!

Stor dag för Diezel!

Idag har det hänt mycket nytt i Diezels liv, han var med matte på jobbet för första gången. det gick hmm ganska bra, fick bråka med honom lite innan han förstod att han skulle ligga kvar på lagret när jag gick ut och tog hand om kunder. En gång kom han ut i butiken men som tur var så hann han inte så långt förns jag upptäckte honom puh...

sen efter jobbet var det dags för Agility kurs, jätte KUL!!!!
Diezel var jätte duktig, vi tränads cirkelövningar och ett hinder och en tunnel, jag tränade med att ha honom på höger sida eftersom han är intränad på vänster och i början var det lite konstigt men det gick det också.
Han tyckte att det var jätte kul att hoppa och springa i tunneln, tror att detta kan vara en gren för oss :) vi får se, nu i veckan ska vi träna på cirkelövningar varje dag :)

Godnatt och sov gott!!!!

Genomblöt efter en spårdag i skogen!!

Mamma och Syster yster har varit här hos oss i tre dagar och hjälpt mig att måla i källaren, tack för all hjälp, så skönt :)
Med sig hade dom så klart Cleo och Svea.
Diezel och Cleo hade så kul, dom lekte med varandra så fort dom fick en chans, medans Moa börjar bli mer och mer lik sin mamma Svea och vill heldre sitta och titta sig omkring lite bara :)

Igår mötte jag upp Eva i Skåre vi tog med oss hundarna ut i skogen för att spåra, det var ett tag sedan Moa och Diezel spårade, dom var väldigt ivriga framförallt Diezel. När vi hade gjort spåren så började det ösregna, vi och hundarna blev alldeles genom blöta :( och spåret gick inte alls bra för varken Moa eller Diezel, men dom fann leksakan i allafall. Ska försöka komma ut lite oftare nu :)

Det bästa av allt under vår blöta spårtur var detta


Eva hade såklart med sig sin lilla bebis Rea, en liten svart Schäfer valp på nio veckor. Herregud vilken söt och snäll liten ullboll och redan så duktig som hon var! Ni kommer gå långt tillsammans Eva :)Nu ska jag ut till huset och fortsätta med källaren :)
Hej svejs!!

ps. Har inte hunnit lägga upp bilder från Ransäter utställningen men det finns på denna sida Kanonkulans Kennel

RSS 2.0