Helgkurs i lydnad med Lillemor Edström

Som sagt i helgen var jag och Moa med Anna och Igloo till Kristinehamn på en tävlingslydnads kurs.
Vi tog skutan och styrde mot Kristinehamn i fredags, där bodde vi på ett vandrarhem i Nybble.
På lördag morgon började kursen och höll på till söndag eftermiddag.
Så himla nöjd med kursen riktigt kul :) jag fick lära mig MYCKET vad jag ska tänka på och hur jag ska gå framåt i träningen, det mesta handlade om mig själv och mina konstiga dubbelkommandon som Moa har lärt sig att gå efter, Lillemor var benhård och accepterade inte några DKn alls :)

Om man är intresserad av att tävla i lydnad komma långt och vill ha tior i poäng, då rekomenderar jag att gå kurs hos Lillemor, hon har mycket tips och trix hur man kan träna, sen är det ju upp till en själv hur mycket träning man lägger ner. Jag och Moa siktar nu på Elit lydnad :)

Här kommer några bilder :)


Hindret det tycker Moa är kul.


Här är hon påväg...


JIPPIE!!!


Mattes fina flicka!!


Vila behöver man också..


Här visar vi Lillemor hur vårt fria följ ser ut, och som ni ser på bilden så går hon före mig och det ska vi träna på, alltså att lära henne hennes position, så vi har börjat träna med koppel så att jag kan korrigera henne, men kontakten är det inge fel på, nästan för bra tyckte lillemor för Moa söker mina ögon och då hamnar hon längre fram.... Tokigt!!!Sitter och tittar sig lite omkringTack så mycket Anna för bilderna!!!

Hej svejs!!!!


Agility

Agilityn går framåt, när vi kom dit första gången kunde vi ingenting, nu har vi börjat bygga ihop en bana, med flera olika hinder, ibland går det jätte bra och ibland lite sämre, men det är väldigt roligt.
Diezel har inga problem med farten i alla fall det kan jag lungt säga :)

Vi började träna på A-hindret igår och det har verkligen Diezel längtat efter! Varje gång vi har gått förbi A hindret så har han tjuvat sig upp där:) så nu äntligen var det dags.

Han sprang som en tok och när vi kom ner på andra sidan så låg target där så han skulle stanna på den och Ellen satt där för att föreställa en bromskloss, och hon höll på att få en staffe i ansiktet, för Diezel hittar inte bromsen, han tvärstannade med frambenen på target, men hade så full fart att bakdelen kom flygande :) haha det såg riktigt kul ut :)

På fredag är det Diezels tur att röntga höfter och armbågar, håller verkligen tummarna för honom. Hoppas Hoppas!!

Sen efter att husse kommit hem på fredag åker jag och Moa med Anna och Igloo till Kristinehamn för en helg full av lydnad, ska bli riktigt kul. Kommer lilla jag med alla dom andra som redan tävlar Elit och vi har inte startat ettan ännu, hihi jaja men man skall väl lära sig av dom bästa :)

Hejsen svejsan!!!

Söndagar=spårkurs

Igår var det första gången på spårkursen som jag och Moa har anmält oss till, Tina och Tequila var också med. Det kändes väldigt mycket som en nybörjarkurs och det skall det väl vara också, men jag börjar förstå att jag och Moa kanske inte är nybörjare, för allt som han sa och berättade visste vi ju redan, vi har ju egentligen en egen toppenbra lärare i spår :) som redan berättat allt det där.

Vi la ett varsitt spår åt hundarna det blev väldigt olika spår eftersom dom flesta inte hade spårat så mycket eller inte alls innan.
Till Moa la jag ett spår som var ca 150 meter med två apportet i spåret och en böj. Hon klarade det galant det kändes riktigt bra.

Antar att han kanske lägger upp kursen efter vilka mål vi har och hjälper oss lite individuellt i fortsättningen.

Det jag och Moa ska träna på är föremålsintresset hon markerar apporterna och i slutet har jag leksak och den tar hon ju, men hon är ju inte så där hel tokig och bara kastar sig på grejerna, så vi får göra dom ännu roligare :)

Tyvärr inga bra bilder igår heller.... SKÄRPNING!!

Hej Svejs!!!

Diezel ögonlyst

Idag har vi ögonlyst Diezel och det gick hur bra som helst :)
Utan anmärkning :)

Hej svejs!!!

Spårkväll på Sörmon med Eva

Ikväll mötte vi upp Eva och Rea vid Sörmon för att spåra lite, och herregud vad hon växer Rea hon var en bit högre än Diezel nu och underbart fin!

Idag tänkte jag försvåra Moa och Diezels spår lite genom att göra en vinkel, spåret blev alltså som ett upp och ner vänt L och det gick så jäkla bra :) KUL!!! Nu jäklar ska det tränas för att kunna starta i appellen till våren, det skulle ju va riktigt skoj det!

Och lilla Rea var hur duktig som helst i sitt spår, bara 4 mån och spårar jätte bra. Det blir SM ska du se Eva :)


Hej svejs!!!


Agility med Diezel

Nu har Diezel blivit en stor kille han blev 1 år i söndags, hipp hipp hurra!!!!

På tisdagar har vi agilitykurs på Hammarö BK jag och Diezel, han tycker att det är så himla kul, full fart lite väl mycket fart ibland, han har lite dålig kroppskontroll :)

Här tränar vi på ett balanshinder med target.Hej och hopp!!


Vi har ställt hinder i en cirkel, så här har han fokus på nästa hinder...


Tack Linn för dom fina bilderna.

Ikväll ska vi träffa Eva och spåra lite. På söndag börjar en spårkurs som jag och Moa ska gå, ska bli jätte kul.

Hej svejs!!!!

RSS 2.0