Bättre

Vi var till veterinären i morse hon kollade igenom Moa och tyckte inte att vi skulle sätta in någon efter behandling eftersom hon kommit tillbaka så bra. Det ska bli vila för Moa i en vecka framöver.
Nu ser hon ännu bättre ut och jag hoppas aldrig jag behöver se henne så igen!

Hej Svejs!

Min älskade Moa!

Igår kvällnär klockan var cirka 20:40 tog jag och Anna T med oss hundarna och gick en promenad på 1 timme, jätte skönt. När vi nästan var hemma igen så tittade vi på Moa och konstaterade att hon var lite loj och jag tänkte att hon kanske har väldigt dålig kondis, eller om hon är trött efter dagens träning.

När vi kom in till husse så kramade han om hundarna och sen undrade han vad Moa hade på ögat det var som en liten svullnad, vi trodde att hon kanske råkat fått ett myggbett där eller något.

Sen gick jag på toa, då ropade Henrik att jag skulle kolla Moaigen för det hade blivit värre, när jag fick syn på henne höll jag på att få en chock. Inom loppet av 20 minuter gick hon från att vara vackra Moa till
Paniken växte jag försökte få tag på en veterinär fick tag på Karlstad djursjukhus, dom kunde inte ta emot oss förns klockan två på natten dom hade en akut operation, försökte ringa Solstadens kliniken fick lämna mitt nr. Sen fick jag tag på en vet i Sunne, tog tempen på Moa den var normal, svalkade ner henne i ansiktet med is. När vi precis var på väg till Sunne, ringde Jörgen från solstaden upp mig. Han uteslöt ormbett efter min berättelse han trodde det var en allergisk reaktion av något slag. Han ville att vi skulle försöka få tag på kortison och ge henne så skulle det gå över.
Ringde våra vänner Christer och Anna på Segerstad och som tur var hadde dom hemma, vi åkte dit och dom sprutade in det i munnen på henne. Tack snälla ni för hjälpen!!!

Har sovit jätte dåligt inatt jätte orolig, kollade vid halv två om hon blivit bättre eller om vi skulle åka iväg. Hon såg bättre ut, svullnaden hade minskat, nu syntes ögonen.


Vaknade halv fem och då såg hon ut så här, vi sitter och väntar på att solstadens smådjursklinik ska öppna nu vid 7.30 så jag får åka in med henne och dom får titta igenom min lilla piga.

Men hon äter och dricker och är lika glad som vanligt.

Herregud vilken kväll och natt, helt färdig!
Hoppas svullnaden försvinner nu under dagen!!!

Träning vid gamla flygfältet

Jag, Sarah och hundarna möttes upp vid gamla flyfältet idag för att träna lite med hundarna.
Det har varit en ganska varm dag här i Karlstad idag så vi tog det lite försiktigt.
Vi gjorde ett varsitt spår åt dom tre, sen under tiden vi väntade på dom, tränade vi uppletande.

Här sitter dom och väntar förvantansfullt.


Wilma vill också träna :)

Diezel först på tur

Diezel ute och letar i rutan, jag står och spanar in honom :)


Nu så :)


 Wilma hade jätte bra fart ut i rutan och sökte av duktigt, men hittade inte men hon gav inte upp och till slut med lite hjälp så klarade hon det, jätte duktig för att vara första gången!


Moa snabb ut.


Och jag fann den mamma!!!!


Sen blev det lite fika paus innan vi skulle gå spåret.


Diezel spårade sådär väldigt fram och tebax men han hittade slutföremålet.


Wilma spårade bra och hittade leksaken hon också, tog slut på batterier när det var dags för Moas tur men hon spårade klockrent idag, duktiga piga :)


Sen avslutade vi dagen med ett dopp i det blå :) Moa tog en simtur ut och hämtade pinnen. Diezel gick i så långt han bottnade och fegis Wilma doppade bara tårna :)


Diezel och Wilma busar vid strandkanten.


Nu sover alla staffarna riktigt gott!

Hoppas alla ni haft en lika underbar dag som vi :)

Tack för idag Sarah och Wilma!!!
Hej svejs!!!

Moa o Diezel åker Limousine

Det är klart flått ska det vara :)
Henrik och Jag var bjudna på bröllop på midsommarafton Henriks bror gifte sig med sin Åsa, och i present av oss fick dom hela dagen bli skjutsade i Limousinen.
Vi hade ingen lust att ta två bilar upp till Torsby så Moa och Diezel fick åka limousine.

hmm så lagom kul var det!


Hej svejs!!!

Lite ny uppdatering

Matte och Husse har varit på en underbar semester i Västindien, där passade dom på att gifta sig också :)


Medans Moa och Diezel fick åka till Torsby och tillbringa 2 veckor hos mormor, Moa tyckte att det var helt okej medans Diezel protesterade högljutt med att bla. bita sönder plastmattan i mormors sovrum och sedan hoppa upp på köksbordet varje dag för att slicka rent socker skålen, både Diezel och mormor var väldigt gladanär vi kom tillbaka hem.

Diezel hoppade 1 m rakt upp i luften när han såg mig för att försöka nå min mun och ge mig en puss.

Senare på kvällen hade jag varit och köpt ett varsitt ben åt alla hundar, mamma var här med sina två staffar också, och Moa är ju som hon är, hon tyckte inte att dom andra skulle ha några ben, så hon tog tre själv.Helt otroligt att hon får in alla tre benen i munnen, sen är hon inte som dom andra hundarna att hon går och lägger sig och biter på benen,hon går runt så här och retar dom andra.

I lördags 13/6 så började Moa löpa hennes andra löp, än så länge går det väldigt bra, men snart blir det till att ha sten koll på dessa två.

Några bilder på Moas kullbror Hjalmar

Vilken snygging!! Jag tycker att dom är ganska lika. Han har  ett väldigt fint huvud och är bara 15 mån.

Hej svejs!!!!

RSS 2.0