Dogs 4 all

I lördags befann vi oss alltså i Norge på deras stora hundutställning, och det gick inte alls bra för oss :(

Moa fick en 2:a pga att hon rörde sig dåligt, hon gick passgång....

kritik.
very strong black brindle bitch, well of bone strong head & expr, straight in fore (ser inte vad det står) & spring of rib, cond. could be better, mov poor, and hence marking down due to move.

Den sista meningen kollade jag upp och översatte till, rör sig dåligt och pga av det betygsätts hon inte högre.

Sen funderar jag på om dom menar att cond could be better.... eller? varför en punkt efter cond? Så ifall känns det lite tokigt eftersom vi simmar två dagar i veckan och hon får mycket träning hmmm.

Jaja så kan det bli ibland, tråkigt tråkigt!!! Vi får bita ihop och komma igen.


Cevin och Moa står och väntar...


Nu var det äntligen vår tur att kliva in i ringen men det blev ju väldigt kort varigt.. :(


Hej svejs!!!


Dennis på besök :)

Igår var det en heldag i ridhuset på Alster från klockan 7 på morgonen till 19 på kvälllen befann jag mig där som funktionär på Våran Agility tävling.
Det var riktigt kul att få vara med och se alla duktiga hundar. Man blev riktigt taggad att fortsätta med Agilityn nu :)

Sen igår kväll kom Dennis på besök han är ifrån kanonkulans senaste kull Mamma Cleo bror till bla Wilma och SockerConny


En super trevlig kille har detta blivit snygg är han öckså :) Husse och Matte berättade att han är en riktig bortskämding han har en alldeles egen säng en riktig 120 cm, men allra helst vill han ligga hos dom ändå.


Han har en härlig färg han är mer brun än svart.


Han är med husse Kristian varje dag på jobbet och älskar det, här visar han Henrik vad han kan för trix :)

Haj svejs!!!

Duktiga hundar!!

Nu när det är sånt skit väder ute, så blir det mycket som hundarna drar med sig in och det är ju jätte tråkigt när man precis har dammsugit och skurat.

Men titta vad Moa och Diezel har fått lära sig :)


sitta på varsin handuk och torka av tassarna innan man får gå in.

Mina älsklingar <3

Hd Ed resultat på Wilma

Wilma fick A höfter :) :)
ed 1 :( det var ju synd, men men.

Jag ligger i startgroparna att sätta igång och träna upp Diezel nu, så jag kan tävla honom i bruks, men fasan vad töligt att behöva börja om..... Men Diezel har ju mycket redan, men långt ifrån allt. Så nu är det att börja traggla fritt följ med honom också puh...

Ha en bra dag i november rusket!

Hej svejs!Lite hundträning och tråkiga besked...

I förra veckan blev det lite träning tillsammans med Linda och hennes hund Thija, vi möttes upp på Ikea parkeringen förra torsdagen för att träna lite lydnad och det gick riktigt bra, vi tränade fritt följ apportering och läggande.


Linda och Thija tränar fritt följ, det gick jätte bra för dom med apporteringen denna dag, vi kom på att hon inte hoppar på den när underlaget är asfalt, det gör hon alltid annars.


Mitt och Moas fotgående börjar på att arta sig, jag börjar tycka att det är kul och Moa börjar bli duktig, än så länge kör vi bara korta steg med några svängar, det var perfekt att gå på linjerna på parkeringen så att man gick rakt.
I söndags åkte vi till Hynboholm för en hel dag i skogen. Vi gjorde ett varsitt spår åt dom alla tre, Kajsa var med (Henriks dotter som är 3 år) hon fick också göra spår, det tyckte hon var jätte spännande.
Efter två timmar var det dags att gå spåren, och det gick sådär... Moa hittade alla grejer men det var inget noggrant spårande, hon släppte det flera gånger, samma med Diezel han missade en apport också. Det var även samma med Lindas Thija, så vi hade ingen bra spårdag i söndags.. Men däremot när Moa fick ta Kajsas lite kortare spår, gick det hur bra som helst. Som Eva sa, jag kanske luktar för tråkigt :)


Moa och Diezel älskar att ligga på varandra eller sitta, här har dom nyss vaknat efter att Moa legat och sovit på Diezel.

I tisdags var jag och Moa på appell kursen, det är så himla kul!!! Och Kristina som har kursen är så duktig, nu har vi börjat med framförgående och hopp över hinder, jag är nöjd med träningen i tisdags, förutom att hon gick upp på platsen igen... :( hon går raka vägen till mig. Så nu ska vi träna på det i lugn och ro hemma.
Hoppas det blir bättre, att det bara är underlaget som hon inte gillar.

Igår var vi på solstadens smådjursklinik och träffade Rehab specialisten Stefan, Moa har alltså haft ont i en tå från och till sen ett år tillbaka, efter en okänd skada. Hennes diagnos lyder Kroniskt Deformerande Artros i Falangled.
Det betyder att gumman kommer få leva med detta, det är inget hon lider av hela tiden, bara när vi tränat hårt, med mycket rusningar. Så nu är det slut på uppletande :( och inget sök :( sen ska vi inte träna på asfalt och när vi hoppar hinder skall det vara låga hinder. Men det finns så mycket annat vi kan träna, vi får satsa på en lydnadskarriär  istället, sen kan vi starta i appellen och ha spår som special moment. Det är ju bara uppletandet som vi inte ska vara med på.
Huvudsaken är att hon inte behöver ha ont, sen direkt hon skulle bli halt så är det ispåse på tån som gäller, som jag alltid skall ha med mig när vi är och tränar.
Hon har fått ett kosttillskott med omega 3 som hon ska äta, sen ska vi simma två dagar i veckan i 5 veckor först, sen ska vi tillbaka till Stefan. Simmningen ska vi fortsätta med framöver men kanske inte två dagar i veckan hela hennes liv.

Så nu blir det att träna upp Diezel i brukset istället, tur att man har två hundar som tycker om att jobba, då kanske det blir som så att vi lägger ner Agility karriären, hmmm jag vet inte tål att tänka på.

Nu måste jag åka till jobbet!!!

Ha det bäst.

Hej svejs!!!

Apellkurs

Igår var jag och Moa på apellkurs.
Vi började med att torr gå och herregud jag har verkligen ingen aning om hur jag går, måste börja tänka till lite, så det blir lite lättare för Moa också. Har tagit ganska vida svängar, så nu är det träning hemma i köket på snäva vändningar.
Efter vi gått själva fick vi prova med Kristinas malle Tuva ojoj det var rena drömmen att ha henne vid sidan, hon följde mig helt ljuvligt :)

Sen var det dags för att gå igenom läggande under gång och apportering.
Vi har fortfarande problem med att Moa inte lägger sig riktigt, men under gång går det bättre.
och i apporteringen behövs det mer träning på ingången och hållandet av apporten, hon släpper den ganska fort.
Fått lite tips som vi ska prova nu, och hoppas att det funkar.

Bara att kämpa på, skam den som ger sig :)

Hej svejs!!

Nu ni!!!

Nu lite uppdateringar. Förra helgen var vi vid Hammarö brukshundklubb och tränade, jag och Moa passade på att träna lite lydnad i väntan på Linn och hennes hundar Oliver och Lukas (tror jag han heter)

Fina Moa!


Så här lycklig blir man när man får hämta tennisbollar :)


Hopp över hinder är en av Moas favoriter, det tycker hon är jätte kul.

När Linn kom med vovvarna så tränade vi Agility med dom och Diezel, blev tyvärr inga bilder....

Förra veckan var vi och hälsade på Wilma i sitt nya hem, hon blev jätte glad när vi kom, och vi konstaterade att bättre kunde hon inte få det, hon har även fått en vän för livet, deras boxer tik Sally dom lekte så himla bra :) Skönt att det löste sig så bra.


Diezel efter första skicket.

I går blev det en hel dag i skogen tillsammans med Eva och hennes hundar Rea och Sune, jag och hundarna blev lite sena eftersom det hände en liten incident hemma i vårt hus..... Så Eva hade ordnat våra spår och under tiden dom fick ligga till sig så tränade vi uppletande.


Eva och Rea kampar med leksaken som Rea hittade ute i skogen. (Herregud vad stor hon blivit!)


Moa klarade sig också bra.Efter att spåren fått legat i tre timmar var det dags att sätta igång, det skulle bli riktigt spännande eftersom vi aldrig haft så lång liggtid förut och inte så långt spår heller.

Eva tyckte att jag hade en väldigt traslig lina, men ack så bra det var ändå :)


Diezel spårar, han hittade alla grejer och tog sig fram riktigt bra, tyckte jag.


Sunes tur, han spårar på för fullt :)


och då har man förtjänat lite gott av matte...Moa spårade också hyfsat bra, ska träna lite mer på längre liggtider så att dom vänjer sig vid det. Men hon hittade alla tre apporterna och kom i mål :)


Lilla Rea var riktigt nogrann och duktig.

Det var en toppen dag ute i skogen, tack för det Eva :)

Idag har Moa varit hos veterinären hela dagen, dom har tittat igenom hennes tass igen... Och nästa vecka skall vi börja med rehabelitering, skall träffa en man på onsdag nästa vecka som ska visa oss hur vi ska göra. Hoppas hon blir bättre av det. Hon har fått pålagringar i ena tån och den är väldigt stel.

När vi kom hem så tränade vi lite bakbenskontroll, och lite lek med apportpinnarna.
Måste säga att Diezel är väldigt duktig på detta med bakbenskontroll, han ställer bägge tassarna på plattan och han flyttade faktiskt lite idag på bakbenen :)
Moa fattade inte riktigt idag hon blev helt galen, jätte frustrerad blev hon eftersom hon inte visste vad hon skulle göra, hon gnydde och skällde och jag har nog aldrig hört henne så förut, men det var riktigt kul att få se henne vilja så mycket, svansen gick i 120 hela tiden och tillslut så förstod hon att bägge tassarna skulle vara på plattan :)

Imorgon är det dags för appelkurs för mig och Moa det skall bli skoj.

Nu är det sängdags!

Godnatt och sov så sött!!!

Hejsvejs!

RSS 2.0